2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Gazdaság

Törökországban 73,5 százalékra emelkedett az éves infláció májusban

Törökországban éves szinten gyorsult, havi összevetésben lassult az infláció májusban.

  • Törökországban 73,5 százalékra emelkedett az éves infláció májusban

A török statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy az éves infláció 73,5 százalékra, 24 éves csúcsra gyorsult az áprilisi 69,97 százalékról. Havi összevetésben a fogyasztói áremelkedés 7,25 százalékról 2,98 százalékra mérséklődött.

Az ország jegybankja ötödik hónapja tartja változatlanul 14 százalékon az irányadónak számító diszkontrátát. Sok helyi közgazdász szerint azonban ez hibás hozzáállás, a pénzügyi piacok volatilitása és a magas infláció mellett kamatemelésre van szükség.

Ugyancsak pénteken ismertetett adat szerint a termelői árak éves szintű növekedése az áprilisi 121,82 százalékról májusban 132,16 százalékra, havi összevetésben pedig 7,67 százalékról 8,76 százalékra gyorsult Törökországban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Gázszivárgások az Északi Áamlat vezetékein

Gázszivárgások az Északi Áamlat vezetékein

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint célzott támadás valószínűsíthető, a lehetséges forgatókönyveket Hortay Olivér, a Századvég üzletágvezetője ismertette Híradónknak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!