2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Gazdaság

Több nőt és kisgyermekes anyukát foglalkoztatnak

Nőtt a nők és a kisgyermekes anyák foglalkoztatása az elmúlt három évben. Erről a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos beszélt az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportjának pénteki konferenciáján, amelyen a kormány nőkért, családokért és gyermekekért tett intézkedéseiről volt szó.

A családi adókedvezmény, a 2 évről 3 évre emelt gyes és a veszélyeztetett csoportba tartozó dolgozókat segítő munkahelyvédelmi akcióterv. Ezeket a családpolitikai intézkedéseket emelte ki Pelczné Gáll Ildikó az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportjának pénteki konferenciáján. Szerinte ezek az intézkedések azt mutatják, hogy a kormány felelősen gondolkodik a családokról.


A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos a konferencián hangsúlyozta: csaknem 42 ezerrel nőtt a női foglalkoztatottak száma. Szalai Piroska szerint így nagy esély van arra, hogy a ciklus végére egymillió új munkahely jöjjön létre. Hozzátette: A munkahelyvédelmi akcióterven keresztül a kormány az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, az alacsony iskolai végzettségűek és a kisgyermekesek esetében munkáltatói kedvezményt adott, amelyet 2013. január 1-je óta, 680 ezer munkavállaló után vettek igénybe a hazai vállalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!