2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Gazdaság

Több ezermilliárd forintot kap Magyarország

Tizenkétezer milliárd forint fejlesztési támogatást kap Magyarország az Európai Uniótól 2014–2020 között – mondta Csepreghy Nándor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Az erről szóló megállapodást szeptember 11-én írja alá Orbán Viktor és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. A Miniszterelnökség államtitkára hozzátette, Budapesten is megvalósulnak a fejlesztések, de a fővárosban más a támogatási arány, mint vidéken.

– A kormány több százmilliárd forintnyi fejlesztési forrást különített el Budapest számára, azonban tudomásul kell venni azt, hogy egyes európai uniós szabályok a fővárosban történő forrásfelhasználást sokkal kötöttebben, sokkal nagyobb költségvetési teher mellett teszik lehetővé. Például amíg vidéken, tehát Budapesten és Pest megyén kívül 85 forint európai uniós támogatást adnak egy 100 forintos beruházáshoz, és a magyar költségvetésnek 15 forintot kell ehhez hozzátennie, addig ugyanez Budapesten úgy néz ki, hogy 50-50 forint. Ezért azokat a beruházásokat, amiket a kormány nem tud ezek miatt a szabályok miatt Budapesten európai uniós forrásból finanszírozni, azok mellé például bankgaranciát adhat, ahogy ezt megtette a 3-as metró felújítása kapcsán is – mondta Csepreghy Nándor.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!