2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Távozik az év végén a Vodafone vezérigazgatója

Négy év után, december 31-én távozik a Vodafone vezérigazgatói posztjáról Nick Read, helyére az igazgatótanács  átmenetileg Margherita Della Valle pénzügyi igazgatót jelölte - közölte a társaság hétfőn.

  • Távozik az év végén a Vodafone vezérigazgatója

    "Egyetértettem az igazgatótanáccsal, hogy most jött el a megfelelő pillanat arra, hogy átadjam az irányítást egy új vezetőnek, aki képes a Vodafone erősségeire építeni és megragadni az előttünk álló jelentős lehetőségeket" - idézte a Bloomberg az 58 éves cégvezetőt, aki 2023 első negyedévének végéig tanácsadóként dolgozik az igazgatótanács mellett.

    A cégvezető mandátumának lejártát követő 12 hónapban jelenlegi, mintegy egymillió fontos éves fizetésével megegyező juttatásban részesül, valamint bónuszra is jogosult lesz.

    Elemzői vélemények szerint Nick Read távozásának oka, hogy az igazgatóság elégedetlen volt teljesítményével. A Vodafone legnagyobb európai piacain lassabb növekedést produkált a vártnál, és a piaci konszolidációs folyamatokból is kimaradt.

    A Vodafone Spanyolországban az ország második legnagyobb mobilszolgáltatójával, az Orange céggel tervezte szorosabbra fűzni működését; az üzlettel Spanyolország elsőszámú mobil távközlési cége jött volna létre, végül az Orange a MasMovillal "lépett frigyre".

    A társaság közleménye szerint az igazgatótanács megkezdte az új vezérigazgató kiválasztását, addig Read feladatait a pénzügyi igazgatói poszttal párhuzamosan Margherita Della Valle látja el.

    A Vodafone november közepén - a várakozásoknál gyengébb harmadik negyedéves gyorsjelentése után - jelentett be egy egymilliárd eurós költségmegtakarítási tervet és csökkentette 2022-es eredményvárakozását.

    A Vodafone EBITDA AL mutatója, vagyis a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal az idei pénzügyi évben várhatóan 15-15,2 milliárd euró között lesz, némileg elmarad a korábbi, 15-15,5 milliárd eurós céltól.

    Nick Read vezetése alatt a Vodafone piaci értékének 44 százalékát vesztette el, részvényei 25 éves mélyponton forognak. A bejelentés után a londoni tőzsdén a Vodafone papírjait 91 fonton jegyezték, ami 0,12 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!