2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Távozik az év végén a Vodafone vezérigazgatója

Négy év után, december 31-én távozik a Vodafone vezérigazgatói posztjáról Nick Read, helyére az igazgatótanács  átmenetileg Margherita Della Valle pénzügyi igazgatót jelölte - közölte a társaság hétfőn.

  • Távozik az év végén a Vodafone vezérigazgatója

    "Egyetértettem az igazgatótanáccsal, hogy most jött el a megfelelő pillanat arra, hogy átadjam az irányítást egy új vezetőnek, aki képes a Vodafone erősségeire építeni és megragadni az előttünk álló jelentős lehetőségeket" - idézte a Bloomberg az 58 éves cégvezetőt, aki 2023 első negyedévének végéig tanácsadóként dolgozik az igazgatótanács mellett.

    A cégvezető mandátumának lejártát követő 12 hónapban jelenlegi, mintegy egymillió fontos éves fizetésével megegyező juttatásban részesül, valamint bónuszra is jogosult lesz.

    Elemzői vélemények szerint Nick Read távozásának oka, hogy az igazgatóság elégedetlen volt teljesítményével. A Vodafone legnagyobb európai piacain lassabb növekedést produkált a vártnál, és a piaci konszolidációs folyamatokból is kimaradt.

    A Vodafone Spanyolországban az ország második legnagyobb mobilszolgáltatójával, az Orange céggel tervezte szorosabbra fűzni működését; az üzlettel Spanyolország elsőszámú mobil távközlési cége jött volna létre, végül az Orange a MasMovillal "lépett frigyre".

    A társaság közleménye szerint az igazgatótanács megkezdte az új vezérigazgató kiválasztását, addig Read feladatait a pénzügyi igazgatói poszttal párhuzamosan Margherita Della Valle látja el.

    A Vodafone november közepén - a várakozásoknál gyengébb harmadik negyedéves gyorsjelentése után - jelentett be egy egymilliárd eurós költségmegtakarítási tervet és csökkentette 2022-es eredményvárakozását.

    A Vodafone EBITDA AL mutatója, vagyis a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal az idei pénzügyi évben várhatóan 15-15,2 milliárd euró között lesz, némileg elmarad a korábbi, 15-15,5 milliárd eurós céltól.

    Nick Read vezetése alatt a Vodafone piaci értékének 44 százalékát vesztette el, részvényei 25 éves mélyponton forognak. A bejelentés után a londoni tőzsdén a Vodafone papírjait 91 fonton jegyezték, ami 0,12 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket. A HírTV stúdiójában Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!