2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Szijjártó: A konzuli szolgálat segít a magyarokon

  • Szijjártó: A konzuli szolgálat segít a magyarokon

A konzuli szolgálat munkatársai továbbra is állomáshelyeiken vannak, hogy az esetlegesen bajbajutott magyar állampolgároknak segíteni tudjanak - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden délután a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt mondta: a koronavírus-fertőzöttek számának drámai emelkedése azt mutatja, az egész világon újra berobbant a járvány. A kormány legfontosabb feladata, hogy meggátolják ennek begyűrűzését Magyarországra, hogy megvédjék a magyar embereket. Ezért kell újra szigorú intézkedéseket bevezetni, ezért vezettek be ismét utazási korlátozásokat a határokon - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy jelenleg a megszokottnál kevesebb határátkelőhelyet lehet igénybe venni. Ezek listája megtalálható a rendőrség honlapján - ismertette.

A miniszter emlékeztetett: a konzuli szolgálat piros kategóriájúvá minősítette a világ valamennyi országát. Ez azt jelenti, hogy nem tiltják, de nem ajánlják a külföldre utazást.

Ennek jogi következménye, hogy azok, akik korábban befizettek külföldi utazásra, elállhatnak az utazási szerződésüktől és jogukban áll a teljes befizetett összeget visszaigényelni - ismertette.

Szijjártó Péter felidézte azt is, hogy amikor tavasszal le kellett zárni a határokat, a legfontosabb kérdés az ingázás volt. Most lehetővé teszik az ingázást, hogy a határ túloldalán dolgozó magyarok át tudjanak menni dolgozni. Kiemelte: a határátlépés időpontját a határon rögzítik, s ahhoz képest 24 órán belül vissza kell térni a karantén elkerülése érdekében.

Szólt arról is, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak más országok hatóságaival, külügyminisztériumaival. A közép-európai és a visegrádi országok minisztereivel már hétfőn egyeztettek. Ezek során megkapták a szükséges biztonsági garanciákat, így a cseh, a lengyel és a szlovák állampolgárok korábban befizetett utazásaikra, beléphetnek Magyarországra egy negatív teszteredménnyel. Továbbá hasonló szabályok szerint a magyar állampolgárok is utazhatnak a visegrádi országokba.

Szijjártó Péter kiemelte: folyamatosan figyelik a járványügyi helyzet alakulását és szükség esetén változtatnak a kedden hatályba lépett, egyelőre egy hónapra érvényes szabályokon.

 

Szijjártó Péter: Óriási az érdeklődés a vállalati beruházási támogatások iránt

Olyan nagy volt az érdeklődés a munkahelyvédelmi vállalati beruházások újból meghirdetett támogatására, hogy negyedóra után le kellett zárni a pályázatot. Ezt Szijjártó Péter közölte internetes közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter videóüzenetében elmondta, hogy a koronavírus elleni védekezés kulcsa az állások megvédése. Ezért a munkahelyvédelmet szolgáló vállalati beruházások felét a kormány vállalja át a költségvetés terhére.

A pályázat keretében eddig 673 cég vett igénybe 151 milliárd forint állami támogatást. Ezzel összesen 318 milliárd forintnyi beruházás valósul, 120 ezer munkahely megőrzését garantálva ezzel.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!