2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Szijjártó: 180 új munkahely az új gyáli üzemben

Csaknem 180 új munkahely jön létre az egyik kontaktlencsegyártó gyáli üzemében – jelentette be Szijjártó Péter. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt mondta: a cég alapanyag-beszerzése 20 százalékban már magyar beszállítókkal történik, ezért támogatják az üzem újabb 10 millió eurós beruházását.

Szijjártó Péter hozzátette: a bővítés hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a kis- és közepes vállalkozások fejlesztéséhez és munkahelyek teremtéséhez is. Az üzemben jelenleg közel hétszázan dolgoznak, és egymillió lencsét gyártanak naponta. A kapacitást évi 35-40 százalékkal kívánják emelni.

– Ezzel az új beruházással a termelés egyre inkább a magas hozzáadott értékű és abszolút csúcstechnológiai színvonalat képviselő, szilikon-hidrogén lencsék irányába tolódik el. Most ezek után, hogy 180 új munkahely jön létre, hogy a magas technológiájú és magas hozzáadott értékű termelés irányába tolódik el szinte teljes mértékben a vállalat működése, ezek után nyilvánvalóan nem meglepetés, hogy a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatja a Sauflon újabb és újabb beruházási ütemeit – közölte Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!