2021. 10. 21. Csütörtök Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Gazdaság

Székesfehérvári diákok környezetvédelmi projektjéről tájékozódott Kásler Miklós miniszter

Székesfehérvári diákok környezetvédelmi kezdeményezéséről tájékozódott az emberi erőforrások minisztere; Kásler Miklós a SmartBin Székesfehérvár projektről szóló beszélgetést vasárnap a hivatalos Facebook-oldalán rendkívül inspirálónak nevezte.

A miniszter bejegyzésében azt írta, a héten beszélgetést folytathatott a projekt kezdeményezőivel, három gimnazista fiatallal, akik a koronavírus-járvány okozta kihívások mellett tudták életre hívni szemléletformáló környezetvédelmi versenyüket.

A székesfehérvári diákok eddig elvégzett munkáját jól mutatja, hogy a projekt támogatói között ott van Székesfehérvár önkormányzata, a Nemzeti Színház, sportklubok és ismert vállalatok is - tette hozzá.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: a projektbemutatóval egybekötött beszélgetés ismét rávilágított arra, hogy a fiataljaink képességei és az előttük álló lehetőségek valóban határtalanok. Egyben további sikereket kívánt a csapatnak.

A SmartBin egy környezetvédelmi verseny és kezdeményezés, amelynek fő célja az, hogy bemutassa a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát. A verseny során szelektív hulladékgyűjtő-edényeket helyeznek ki a város különböző pontjaira, ezekbe kell a résztvevőknek kidobniuk a szemetet, és erről egy képet kell készíteniük. A képet fel kell tölteni a Székesfehérvár applikációra és már versenybe is szálltak. Az alkalmazáson a versenyzők egymás képeit lájkolhatják, a legtöbb lájkot gyűjtők nyereményekben részesülnek.

MTI, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Menczer: egymillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben

Felhívta a figyelmet: a 600 millió forintos beruházást a kormány 282 millió forinttal támogatta; a cég azt vállalta, hogy 117 munkahelyet megőriz. 2021. október 21.

Minden, amit az szja visszatérítésről tudnia kell

A visszatérítés azoknak jár, akik a 2021-es év legalább egy napján családi kedvezményre jogosultak voltak. 2021. október 21.

A gazdák helyett ismét Brüsszel mellé állt a magyar baloldal

Egyre több tanulmány szerint katasztrófához vezet Brüsszel fenntarthatóbb mezőgazdaságot és élelmiszer-előállítást célzó stratégiája. 2021. október 21.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!