2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Gazdaság

Szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Iránnal az Eurázsiai Gazdasági Unió

Szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Iránnal az Eurázsiai Gazdasági Unió - közölte hétfőn Makszim Resetnyikov orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

  • Szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Iránnal az Eurázsiai Gazdasági Unió

A tájékoztatás szerint a megállapodás a már 2019 óta hatályban volt - hasonló tartalmú - ideiglenes szabadkereskedelmi megállapodást váltja fel állandó jelleggel. A korábbi megállapodás 2,4 milliárd dollárról (2019) 6,2 milliárd dollárra (2022) növelte a kölcsönös kereskedelem értékét.

Az Eurázsiai Gazdasági Unió Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Oroszország együttműködése.

A Kreml számára a közel-keleti régió és különösen Irán felértékelődött, miután a Nyugat szankciók sorozatával sújtotta Oroszországot, korlátozva kereskedelmi kapcsolatait.

Az új megállapodás keretében eltörlik az áruk 90 százalékának vámterheit, és közben kedvezményes rendszert vezetnek be az Oroszország és Irán közötti kereskedelemben.

Resetnyikov szerint a megállapodás évi mintegy 27 milliárd dolláros megtakarítást jelent az orosz vállalkozásoknak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!