2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Stabilnak ítélik a helyzetet a nagy cégek

Egyre több, az S&P 500 indexben szereplő cég tesz közzé előrejelzést a negyedik negyedévre, ráadásul az elemzői várakozásoknál lényegesen optimistábbakat; jobbak a gazdasági kilátások, mint amilyenek a koronavírus-járvány első hulláma alatt voltak - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

  • Stabilnak ítélik a helyzetet a nagy cégek

A lap megjegyzi: tavasszal a cégek még annyira bizonytalannak ítélték meg a helyzetet, hogy alig akadt, aki előre mert volna tekinteni. Akkor azonban a koronavírus-járvány új volt, egészségügyi és gazdasági hatásai kiszámíthatatlanok. Jelenleg azonban - annak ellenére, hogy igazán csak most terjed a járvány - közel sem akkora a félelem, hisz a hatások ismertek, a védekezés pedig jórészt lezárások nélkül zajlik, a termelés és a fogyasztás csak egyes iparágakban esik vissza erősen - teszik hozzá.

Eddig a világ legjelentősebb tőzsdeindexe, az S&P 500 tagvállalatai közül 73 cég adott előrejelzést, a prognózisok a Magyar Nemzet összesítése szerint 1997 óta a legderűlátóbbak, bár megjegyzik, hogy az év korábbi részében jelentősen csökkentek a várakozások, így alacsony a bázis, amihez az adatok viszonyíthatók. A kedvező irány ugyanakkor már a harmadik negyedéves eredményeknél is látszott, amelyek 86 százaléka jobb lett, mint az elemzői várakozások - írta a lap.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!