2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Gazdaság

Stabilnak ítélik a helyzetet a nagy cégek

Egyre több, az S&P 500 indexben szereplő cég tesz közzé előrejelzést a negyedik negyedévre, ráadásul az elemzői várakozásoknál lényegesen optimistábbakat; jobbak a gazdasági kilátások, mint amilyenek a koronavírus-járvány első hulláma alatt voltak - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lap megjegyzi: tavasszal a cégek még annyira bizonytalannak ítélték meg a helyzetet, hogy alig akadt, aki előre mert volna tekinteni. Akkor azonban a koronavírus-járvány új volt, egészségügyi és gazdasági hatásai kiszámíthatatlanok. Jelenleg azonban - annak ellenére, hogy igazán csak most terjed a járvány - közel sem akkora a félelem, hisz a hatások ismertek, a védekezés pedig jórészt lezárások nélkül zajlik, a termelés és a fogyasztás csak egyes iparágakban esik vissza erősen - teszik hozzá.

Eddig a világ legjelentősebb tőzsdeindexe, az S&P 500 tagvállalatai közül 73 cég adott előrejelzést, a prognózisok a Magyar Nemzet összesítése szerint 1997 óta a legderűlátóbbak, bár megjegyzik, hogy az év korábbi részében jelentősen csökkentek a várakozások, így alacsony a bázis, amihez az adatok viszonyíthatók. A kedvező irány ugyanakkor már a harmadik negyedéves eredményeknél is látszott, amelyek 86 százaléka jobb lett, mint az elemzői várakozások - írta a lap.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Uniós oltalomban részesült a Madarasi birspálinka

Tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma. 2021. szeptember 22.

Gyurcsány 2007-es adóterrorját másolná Karácsony?

Tanulságos történet bicskanyitogató hivatali ügymenetről, hatalmi érzéketlenségről és arról, hogy a baloldali kormányzás idején egészen apró dolgokba is beleszólt a nemzetközi tőke. 2021. szeptember 22.

Az adóhivatal már készül az szja-visszatérítések kifizetésére

Jövő februárban 1,9 millió szülő megkapja az szja-visszatérítést. Ez 600 milliárd forintot jelent. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!