2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Gazdaság

Sorra nyitnak az áruházak a jövő héten

Május 4-től újranyitja vidéki áruházait a Decathlon sportszer-kereskedelmi lánc. Az üzletek minden nap 10 és 18 óra között működnek hétfőtől, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett – közölték a cég weboldalán. Jelezték azt is, hogy a megelőzés érdekében boltjaikban limitálják az egyszerre bent tartózkodók számát, amiben számítanak a vásárlók együttműködésére. A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megyében érvényben maradt szabályai szerint ezeken a területeken a sportboltok továbbra is zárva vannak - írja a Magyar Nemzet.

  • Sorra nyitnak az áruházak a jövő héten

Nemrég az IKEA is közölte: 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják kapuikat a vásárlók előtt Magyarországon. A bútoráruházak május 5-től mindennap, a kormányzati intézkedésekkel összhangban 9 és 15 óra között lesznek nyitva. 

Nagy horderejű lépés a kereskedelemnek az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége – erről beszélt a vidéki enyhítések bejelentése után a távirati irodának az Országon Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György közölte: ezen a területen a koronavírus-járvány legnagyobb kárvallottja az a mintegy 80 ezer üzlet, amelybe a kijárási korlátozás miatt egyáltalán nem mehettek be a vásárlók, például a ruházati és cipőboltokat, könyvesboltokat, játékboltokat, sportszerboltokat. Mint mondta, főként a kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe, így a főtitkár szerint annál nagyobb segítség, minél előbb indulhatnak. Megjegyezte, nem számít a forgalom ugrásszerű növekedésére, inkább fokozatos felfutást tart valószínűnek a kiskereskedelemben - olvasható a Magyar Nemzet online-on.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!