2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Sorra nyitnak az áruházak a jövő héten

Május 4-től újranyitja vidéki áruházait a Decathlon sportszer-kereskedelmi lánc. Az üzletek minden nap 10 és 18 óra között működnek hétfőtől, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett – közölték a cég weboldalán. Jelezték azt is, hogy a megelőzés érdekében boltjaikban limitálják az egyszerre bent tartózkodók számát, amiben számítanak a vásárlók együttműködésére. A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megyében érvényben maradt szabályai szerint ezeken a területeken a sportboltok továbbra is zárva vannak - írja a Magyar Nemzet.

  • Sorra nyitnak az áruházak a jövő héten

Nemrég az IKEA is közölte: 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják kapuikat a vásárlók előtt Magyarországon. A bútoráruházak május 5-től mindennap, a kormányzati intézkedésekkel összhangban 9 és 15 óra között lesznek nyitva. 

Nagy horderejű lépés a kereskedelemnek az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége – erről beszélt a vidéki enyhítések bejelentése után a távirati irodának az Országon Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György közölte: ezen a területen a koronavírus-járvány legnagyobb kárvallottja az a mintegy 80 ezer üzlet, amelybe a kijárási korlátozás miatt egyáltalán nem mehettek be a vásárlók, például a ruházati és cipőboltokat, könyvesboltokat, játékboltokat, sportszerboltokat. Mint mondta, főként a kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe, így a főtitkár szerint annál nagyobb segítség, minél előbb indulhatnak. Megjegyezte, nem számít a forgalom ugrásszerű növekedésére, inkább fokozatos felfutást tart valószínűnek a kiskereskedelemben - olvasható a Magyar Nemzet online-on.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!