2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Sokk: két és félszeres díjat kell fizetnie a „semmiért”

Éves becsült fűtésfogyasztásának két és félszeresét, 134 ezer forintot kell fizetnie egy szekszárdi férfinak azért, mert a leolvasók nem tudtak bejutni a lakásába. A másfél szobás garzon négy éve üres, mert a tulajdonosa máshol dolgozik. A szolgáltató szerint ők minden vonatkozó jogszabályt betartottak.

Ulakcsai Zoltán református lelkész négy éve egy Szekszárdtól 100 kilométerre lévő faluban szolgál, lakása azóta üres. A havi távhőszámlákat tavaly is befizette, de távollétében a leolvasók a tényleges fogyasztást nem tudták ellenőrizni. „Nem kaptam értesítést a helyi fűtésszolgáltatótól, a hőmennyiségmérő leolvasásáról, ezért 134 ezer forintos plusz fűtésszámlát kaptam. Véleményem szerint ez a 134 ezer forint a fűtésszolgáltatónak egyfajta extraprofitot hoz” – nyilatkozta Ulakcsai Zoltán.

A szolgáltató képviselője azt mondja, hogy betartották a jogszabályt. E szerint ha a fogyasztó a szerződésben meghatározott módon és időpontban nem teszi lehetővé a leolvasást, a díj két és félszeresét kell megfizetnie. „Az ügyfél valószínűleg ott hibázhatott, hogy a többszöri értesítésre sem reagált. Nem keresett meg minket, ha megkeres, továbbítottuk volna a problémáját. Egyik alkalommal sem adott lehetőséget bejutni a lakásba, hogy leolvassuk a költségosztókat” – mondta Péter János, az Alfa Nova Kft. vezető energetikusa.

A lelkész panasszal fordult a fogyasztóvédelemhez. Ulakcsai Zoltán nem az eljárás jogszerűségét vitatja, mindössze a tisztességes ügyintézést hiányolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!