2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Silányabb minőségű árucikkeket kapnak a magyarok Nyugat-Európához képest

Silányabb minőségű árucikkeket kapnak a magyarok Nyugat-Európához képest – erről ír a Magyar Nemzet. A magyar fogyasztók hátrányos megkülönböztetéséről és több árucikk kettős minőségéről az Európai Parlament Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi szakbizottsága tárgyalt.

  • Silányabb minőségű árucikkeket kapnak a magyarok Nyugat-Európához képest

A Tudatos Vásárlók Egyesülete szerint több olyan árucikket tudna felsorolni minden vásárló, aminek kapcsán hallott olyat, hogy a nyugat-európai változat jobb minőségű – a leginkább emlegetett termékek között mosópor, öblítő, tisztítószer, kozmetikum, tartós élelmiszerek és a különböző mogyorókrémek is szerepelnek.

A CBA kommunikációs igazgatója szerint a fogyasztók akkor járnak jól, ha a magyar termékeket részesítik előnyben.

,,Ezeknél a termékeknél az életpálya sokkal rövidebb, mint egy külföldről származó terméknél, tehát, hogyha bármilyen esetleges probléma fennáll, akkor a nyomon követhetőség sokkal gyorsabban biztosítható, illetve utána lehet nézni annak, hogy milyen a terméknek az életpályája.” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy rosszabb minőségű árucikkek érkeznek Magyarországra, mint a nyugat-európai áruházlácok üzleteibe, sőt egy-egy termékcsalád minőségi darabjait idehaza nem árusítják a gyártók. Az Európai Bizottság eddig bemutatott tanulmányaiban megállapította, hogy az élelmiszerek, háztartási és egyéb termékek kettős minősége tekintetében nem figyelhető meg eltérés a nyugati- és a kelet-európai régiók között. A hazai hatóságok azonban ennek az ellenkezőjére jutottak.

A Nébih felmérése is igazolta: itthon minden második fogyasztó tapasztalt már különbséget az azonos márkájú, Nyugat-Európában is kapható élelmiszerek minőségében, leginkább az édesipari termékek, tejtermékek és üdítőitalok között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!