2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Sajtóklub 15:20

Gazdaság

Romániában sztrájkhullám várható az energiaválság és a magas infláció miatt

A már több, mint egy hete tartó tanügyi sztrájk mellett az egészségügyi alkalmazottak, a börtönőrök, a rendőrök valamint a román vasutasok is tüntetésekre és munkabeszüntetésre készülnek. Bukarestből Hermann Endre tudósított.

  • Romániában sztrájkhullám várható az energiaválság és a magas infláció miatt

A tanügyi szakszervezetek kedden elutasították a kormány újabb, magasabb különjuttatásokról szóló ajánlatát. A tárgyalások ideje alatt mintegy 20 ezer pedagógus tüntetett a bukaresti kormánypalota előtt, majd az elnöki hivatal elé vonultak. A magasabb béreket követelő tanügyi szakszervezetek szerint az államfőnek sürgősen közvetítői szerepet kellene vállalnia köztük és a kormány között.

Közben a börtönőrök ma reggel pár órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a fegyintézetekben uralkodó katasztrofális körülmények miatt.

Június elejére pedig már a rendőrök is utcai tiltakozást szerveznek és az ország lebénításával fenyegetőznek.

A vasutasok az infrastruktúra szánalmas állapota miatt elégedetlenek, de az ösztönző bérrendszer hiányát is felróják a kormánynak. Ők július 1-én lépnének sztrájkba.

Az egészségügyi dolgozók tisztességes munkakörülményeket és a már beígért béremelést kifizetését követelik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!