2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Gazdaság

Robotizálják a mezőhegyesi szarvasmarhatelepet

Elkészült Magyarország egyik legkorszerűbb szarvasmarhatelepe. Az állami mezőhegyesi ménesbirtok szinte teljesen robotizált lesz, a modern istállókban 21. századi körülményeket biztosítanak majd a termeléshez. Lázár János, a ménesbirtok kormánybiztosa elmondta, a cél: hogy öt éven belül Európa legkorszerűbb mezőgazdasági központját alakítsák ki.

  • Robotizálják a mezőhegyesi szarvasmarhatelepet

Szinte teljesen robotizált lesz a mezőhegyesi szarvasmarhatelep. A két új épületben mintegy 1000 szarvasmarha fér majd el. Az istállóban robotok fejik majd az állatokat, automata trágyaszán takarítja a közlekedőutakat és a tehenek vízágyas matracon pihenhetnek.

Lázár János, a Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosa elmondta a mintegy 500 főnek munkát adó ménesbirtokon az öntözésfejlesztés, korszerű mezőgazdasági gépek beszerzése, és az agrárdigitalizáció után most az állattartás feltételeit korszerűsítették.

Hozzátette azt szeretnék elérni, hogy a mezőhegyesi mintagazdaság 5 éven belül Európa egyik legjobb mezőgazdasági üzeme legyen.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!