2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Rezsi: körvonalazódik az újabb árcsökkenés

Folytatódhat a rezsicsökkentés a januári 10 százalékos mérséklés után. Sajtóhírek szerint év végéig akár harmadával is olcsóbbak lehetnek az energiaárak.

Tavasszal további 10 százalékkal csökkenhetnek a rezsidíjak – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap. A központi ármérséklés márciusban, vagy legkésőbb áprilisban várható a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében. A napilap szerint ezenkívül idén még egy újabb, tízszázalékos árcsökkentés is szerepel a kabinet tervei között, amivel összesen 30 százalékkal mérséklődnének idén a rezsidíjakat. Januártól a földgáz, a távhő és az áram árát is 10 százalékkal csökkentette a kormány, a döntés végrehajtását egy fideszes munkacsoport ellenőrzi majd a szolgáltatóknál. A kormány egyelőre nem kommentálja a további csökkentésről szóló híreket.

Támogatná a frakció

A Fidesz-frakció támogatná a kormány további rezsicsökkentési terveit - erről Rogán Antal, a képviselőcsoport vezetője beszélt sajtótájékoztatóján. Azt mondta: a rezsicsökkentés az infláció miatt a reálbérekre is kihat, a keresetek nőnek és több lesz a nyugdíj is.

"Én azt gondolom, hogy a kormány terveiről a kormányt kérdezzék. Fidesz-frakció nem fog ellenállni, hogy ha a kormánynak lesznek ilyen tervei, éppen ellenkezőleg, támogatja őket, de én nem tudok kommentálni olyan híreket, amelyeknek a forrását nem ismerem" - fogalmazott a frakcióvezető.

MSZP: könnyebbséget jelent

A szocialisták is elismerik, hogy sok családnak jelent könnyebbséget a rezsicsökkentés. Szekeres Imre szerint azonban összességében nem egyenlíti ki az alacsonyabb reálbérek miatti jövedelemkiesést. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: az egykulcsos adó miatt a bruttó 200 ezer forintnál kevesebbet kereső gyermekteleneknek majdnem 20 százalékkal csökkent a fizetésük a kormányváltás óta. „Nagy kérdés egyébként, hogy ennek a csökkentésnek mi lesz hosszútávon az ára a magyar gáz- és villanyszolgáltatásban” - tette hozzá Szekeres.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!