2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Rendkívüli közgyűlésen döntenek a Zöld Híd vezetőségének jövőjéről

Hír TV

2018. november 5., hétfő 16:33

Rendkívüli közgyűlésen döntenek a Zöld Híd Hulladékgazdálkodási cég vezetőségének jövőjéről a közmű szolgáltató tulajdonosai.

A cég 113 önkormányzat tulajdonában van - a települések polgármesterei délután határozhatnak arról, hogy azonnali hatállyal lecserélik-e a szemétszállító cég vezetését, amely az elmúlt időszakban nem tett eleget kötelezettségeinek. Vécsey László a térség egyik országgyűlési képviselője szerint felmerül a gyanú, hogy Gémesi György gödöllői polgármester irányításával a cég rosszul használta fel az állami és önkormányzati forrásokat.

Semmiféle vita nem indokolhatja, nem teszi megengedhetővé, hogy 300 ezer embert napi bizonytalanságban tartsanak. Nem teszi lehetővé és nem teszi magyarázhatóvá, hogy megszüntessenek egy közszolgáltatást, ezzel egyébként egészségügyi szükséghelyzetet is előidézve. Tehát a mai taggyűlésnek, tulajdonosi gyűlésnek legfőbb kérdése, hogy van.e még bizalom Gémesi György iránt és hogy hová tették azt a pénzt, amit egyébként a működéshez megkaptak – így a kormánypárti országgyűlési képviselő.