2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Gazdaság

Regős: Jó versenyképességi program az MNB 330 pontos csomagja

Jó versenyképességi program a Magyar Nemzeti Bank 330 pontból álló csomagja – mondta Regős Gábor, közgazdász a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Matolcsy György jegybankelnök szerint 2030-ra közelíthetjük meg az osztrák gazdasági szintet. Regős Gábor az Orbán Viktor által meghirdetett „kifektetésről” is beszélt. Szerinte törekedni kell arra, hogy ne csak a külföldi cégek vigyék ki a profitot Magyarországból, hanem minél több magyar cégnek legyen külföldi leányvállalata, amik pedig hazahoznák. nyereségét.

  • Regős: Jó versenyképességi program az MNB 330 pontos csomagja

Jó versenyképességi programnak tartja a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett 330 pontos csomagot Regős Gábor. A közgazdász a a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: a hitelezés önmagában nem növeli a versenyképességet – mutatott rá a közgazdász, emlékeztetve, hogy láttunk már arra példát, amikor túlzottan „elszaladtak” a hitelek.

„A jegybank különböző témakörök köré építette fel versenyképességi programját. Ezek a többi között az oktatás, infrastruktúra, egészségügy, pénzügyi területek, digitalizáció, munkaerőpiac, családvédelem. Ez a 180 pontos program továbbgondolása. Meglátjuk, hogy mi az amit ezekből rövidtávon meg lehet valósítani, mi az, amit hosszabb távon, de ez mindenképpen egy jó versenyképességi csomag” – fejtette ki.

Orbán Viktor a befektetés mellett a „kifektetésről” is beszélt a gazdasági fórumon, ami azt jelenti, hogy a magyar vállalkozásoknak ugyanannyi pénzt kell megkeresni külföldön, mint amennyi profitot a magyarországi külföldi cégek kivisznek. Regős Gábor szerint bőven van fejlődési lehetőség ezen a téren. „Nagyon sok profit áramlik ki az országból és ezt kellene úgy megfordítani – nyilván a kiáramlással nem lehet sok mindent csinálni – hogy ne csak kiáramlás legyen, hanem beáramlás is” – mondta.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!