2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Gazdaság

Regős: Jó versenyképességi program az MNB 330 pontos csomagja

Jó versenyképességi program a Magyar Nemzeti Bank 330 pontból álló csomagja – mondta Regős Gábor, közgazdász a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Matolcsy György jegybankelnök szerint 2030-ra közelíthetjük meg az osztrák gazdasági szintet. Regős Gábor az Orbán Viktor által meghirdetett „kifektetésről” is beszélt. Szerinte törekedni kell arra, hogy ne csak a külföldi cégek vigyék ki a profitot Magyarországból, hanem minél több magyar cégnek legyen külföldi leányvállalata, amik pedig hazahoznák. nyereségét.

Jó versenyképességi programnak tartja a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett 330 pontos csomagot Regős Gábor. A közgazdász a a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: a hitelezés önmagában nem növeli a versenyképességet – mutatott rá a közgazdász, emlékeztetve, hogy láttunk már arra példát, amikor túlzottan „elszaladtak” a hitelek.

„A jegybank különböző témakörök köré építette fel versenyképességi programját. Ezek a többi között az oktatás, infrastruktúra, egészségügy, pénzügyi területek, digitalizáció, munkaerőpiac, családvédelem. Ez a 180 pontos program továbbgondolása. Meglátjuk, hogy mi az amit ezekből rövidtávon meg lehet valósítani, mi az, amit hosszabb távon, de ez mindenképpen egy jó versenyképességi csomag” – fejtette ki.

Orbán Viktor a befektetés mellett a „kifektetésről” is beszélt a gazdasági fórumon, ami azt jelenti, hogy a magyar vállalkozásoknak ugyanannyi pénzt kell megkeresni külföldön, mint amennyi profitot a magyarországi külföldi cégek kivisznek. Regős Gábor szerint bőven van fejlődési lehetőség ezen a téren. „Nagyon sok profit áramlik ki az országból és ezt kellene úgy megfordítani – nyilván a kiáramlással nem lehet sok mindent csinálni – hogy ne csak kiáramlás legyen, hanem beáramlás is” – mondta.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség. 2021. október 28.

Eldőlt: Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum, kétszázezer a minimálbér

További könnyítés a béremelések végrehajtásához, hogy a kisvállalati adó tíz százalékra csökken januártól. 2021. október 27.

Hitelmoratórium: a vasárnapnál csak a péntek tűnik fontosabbnak

Vasárnapig jelentkezhetnek bankjuknál azok, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!