2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Gazdaság

Pilótaképző központ épül Hévízen

Pilótaképző központot építenek Hévízen - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a repülési iparág viharos fejlődése, a világgazdaság és kereskedelem szempontjából is új fejlődési szakaszba ért.

  • Pilótaképző központ épül Hévízen

Évente 300 pilótát képeznek majd ki 80 oktató és szakértő vezetésével Hévízen, ahol hamarosan felépül a Norvég Central European Aviaton Cluster legújabb kiképzőközpontja. A beruházással Norvégia legjelentősebb pilótaképző akadémiája érkezik Magyarországra.

Leginkább a képzés területén nyílt meg a verseny lehetősége Magyarország számára is. A légitársaságokkal szembeni támasztott igények egyre növekednek, komoly kihívást jelent az emberi erőforrás pótlása. A következő 20 évben mintegy 700 ezer új pilótára lesz szüksége az iparágnak.

Norvégia legjelentősebb pilóta akadémiája Magyarországon hozza létre legújabb pilótaképzési központját, ahol évente 300 pilótát fognak képezni, 80 magasan képzett oktató, szakértő vezetésével 

- mondta Szijjártó Péter.

Pilot Flight Academy Európában az egyik legnagyobb pilótaképző központ, jelenleg összesen tíz országban van jelen. A képzés idén ősszel indul a Hévízen. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Németországgal kivételez az Európai Unió

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!