2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Kötelék - "Bölcsőben ringattak, batyuval kidobtak!"

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

PET: a cél, hogy ne érje meg lerakni

Évente hatmilliárd darab PET-palack kerül forgalomba Magyarországon, s mindössze csak az egyharmadát gyűjtik össze újrahasznosításra. Egyebek mellett ezen az arányon is javít majd az új hulladékgazdálkodási törvény – mondta Sárváron a HUKE PET Kft. palack-újrahasznosító üzem bővítési ünnepségén Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár.

A cél, hogy átfogó szelektív hulladékgyűjtési rendszer épüljön ki, hisz a lakossági szemét 60-70 százaléka újrahasznosítható. A céggel stratégiai megállapodást kötött a kormány. „Most megfelelünk az Európai Unió elvárásainak. A lerakási járulék, ami 3000 forint ebben az évben 1 lerakott tonna után, a következő évben ez 6000 forintra emelkedik, majd 9000 forintra és végül 12 ezer forintra. Ez azt eredményezi, hogy nem éri meg lerakni. De a kormánynak pont ez a célja, hogy ne érje meg lerakni, és ha nem rakják le, akkor csak egyet lehet vele csinálni, 100 és 100 ezer tonnákra gondolva, mármint lakossági szemétre: újrahasznosítani” – fogalmazott Illés Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Folyamatosan erősödik Magyarország

Folyamatosan erősödik Magyarország

Továbbra is erős az érdeklődés a magyar gazdaság iránt - jelentette ki Varga Mihály azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!