2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Gazdaság

Pénzükhöz jutnak a Pápai Hús nagybeszállítói

Karácsonyig kifizeti az állam a pápai húskombinát nagybeszállítóit is.

Azoktól a sertéstartóktól, akiknek a feldolgozó üzem több mint két és fél millió forinttal tartozott, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara veszi meg a követelést. Az ehhez szükséges 400 millió forintot a köztestület a Vidékfejlesztési Minisztériumtól kapta. Az átengedett követeléseket a kamara december 31-ig elkezdi behajtani a húsfeldolgozó üzemtől.

– A kamara nem a tagdíjaiból, hanem a Vidékfejlesztési Minisztériumtól kapott források segítségével megvásárolja azon vállalkozások követelését, akik élőállat-beszállítóként pillanatnyilag egy ilyen követelő pozícióban vannak a Pápa Hússal szemben. Így az ő helyzetük megnyugtatóan rendeződik, és innentől kezdve majd a kamara fogja a követeléseit érvényesíteni a céggel szemben – közölte Győrffy Balázs kamaraelnök.

A huszonnyolc beszállítónak 400 millió forinttal maradt adósa a feldolgozó. Egy kapuvári gazda több száz disznót adott le, az élő állatok értéke 25 millió forint volt. „Egy nagyon rögös utat jártunk végig, ami tele volt bukkanókkal, ígéretekkel, halandzsálásokkal. Lassan úgy érezzük, az alagút végét már látjuk egy pillanatra. Egy kis fénysugár van, ami azt jelenti számunkra, a gazdák számára, hogy december végéig karácsonyi ajándékképpen nekünk a beszállítóknak kifizetik a pénzünket” – mondta Kiss M. Vencel.

A csődeljárás alatt álló húsüzem vezetője szerint jó esély van arra, hogy év végén megegyezzenek a hitelezőkkel. „A kamara előzetes tájékoztatás szerint úgyszintén érdekelt, hogy csődegyezség jöjjön létre, és ezek utána Pápa Hús 1913 Kft. végéről a cs.a. megjelölés lekerül, és a normál gazdasági szférában fog részt venni a piaci versenyben” – fogalmazott Uszoky András. Az ügyvezető igazgató hozzátette: májusi kinevezése óta nincs újabb tartozása a húskombinátnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!