2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 11:00

Gazdaság

Példátlan mértékű sztrájk bénítja Németországot

Harminc éve nem látott mértékű sztrájk bénítja a közlekedést Németországban. A közlekedési vállalatok dolgozói béremelést követelnek. A részletekről Szűr Krisztina számolt be.

  • Példátlan mértékű sztrájk bénítja Németországot

Márciusban már sztrájkoltak az óvodai dolgozók és postások is, de a mai sztrájk szó szerint megbénítja az országot, hiszen a közlekedési vállalatok dolgozói szüntették be a munkát – busz- és villamosvezetők, vasutasok és reptéri dolgozók, autópályafenntartók.

A figyelmeztető sztrájkot többen is bírálták, hiszen szakít a tradícióval, mely szerint előbb tárgyalnak és csak a legvégső esetben jön a sztrájk, a konstruktív tárgyalások márpedig zajlanak és a következő időpontot már rég kitűzték erre a hétre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Nem sikerült megegyezni Pécsett a buszvezetők idei béremeléséről ezert a januári után holnap és holnapután ismét kétnapos munkabeszüntetés lesz a városban. További részletek tudósítónktól, Szilágyi Jenőtől. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!