2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Orbán Viktor: Zajlik a 2020-as és a 2021-es költségvetés újratervezése

2020. március 31., kedd 12:31

Huszadik nap. Zajlik a 2020-as és a 2021-es költségvetés újratervezése - ezzel a szöveggel tett közzé egy Varga Mihály pénzügyminiszterrel közös fotót Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor a kormány és a gazdasági kamarák vezetőivel tartott videokonferencián úgy fogalmazott, hozzá kell igazítani az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez és az év végéig előrejelzett változásokhoz.

Nem lenne helyes lépés az egyes költségvetési tételek automatikus megvágása - mutatott rá Orbán Viktor. Szavai szerint azoknak a forrásoknak kell megmaradniuk a minisztériumok költségvetésében, melyekre ott feltétlenül szükség van, a felszabadítható összegekből pedig egy-egy alapot kell létrehoznia válságkezelésre, illetve a gazdaság újraindítása érdekében.

A jövő évi büdzsé előkészítése már folyik. 2021-re olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására

- hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor leszögezte,

minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani,

célul kitűzve a növekedést, a munkahelyteremtést, valamint a munkahelyek megőrzését.

Kapcsolódó tartalmak:

A gazdaságélénkítési terv kiemelt célja, hogy mindenkinek legyen munkája

Négyhavi járulékot nem kell befizetnie több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozásnak

Facebook/Hír TV