2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Sok ilyen történet kellene még Magyarországon

A Béres-család történetéből kellene még sok Magyarországnak – hangsúlyozta Orbán Viktor a gyógyszergyártó új gyárrészlegének avatásán Szolnokon. A Béres Gyógyszergyár a kutatás-fejlesztési bázisát, minőségellenőrzési laboratóriumát bővítette, de új termékek előállítását szolgáló területet is kialakítottak. A 23 éve működő szolnoki telephelyen eddig 10 milliárd forintnyi beruházás történt.

  • Orbán Viktor: Sok ilyen történet kellene még Magyarországon

A vállalat az egészségmegőrző piacon 34 százalékos részesedéssel bír Magyarországon, termékei a legnagyobb világmárkákkal versenyeznek.

„A bővülés lehetősége számunkra elsősorban az exportpiacokon képzelhető el. Ez is innen a Kárpát-medencéből indul ki, elsősorban a környező országok magyarlakta területei, majd nagyobb területek, például Romániában a teljes román területtel foglalkozunk, de távolabbi piacokon is jelen vagyunk Mongóliáig, Nagy Britanniáig. Nagy Britannia talán azon piacok egyike, ahol nagy exportsikereket érünk el, kooperációban piacosítjuk termékeinket” – mondta Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

37 új munkahelyet teremtettek, így 300 fölé nőtt a szolnoki foglalkoztatottak száma. Mára a cég az ország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyára lett.

„A Béres Rt. 110 millió forinttal járul hozzá a város adóbevételeihez. Ez a 6,5 milliárd forintnak egy igen komoly része, és azt kell mondjam, miniszterelnök úrnak is mondanám, hogy ennek a 6,5 milliárd forintnak érdekes módon egy jelentős része most már a szolgáltatások adóbevétele, az abból származó. Tehát ez azt jelenti hogy fejlődik az ország, a gazdaság, az emberek munkát kapnak és a bérük van olyan szintű, hogy többet tudnak költeni” – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A beruházás bekerülési értéke 3,2 milliárd forint volt, amelyhez a Nemzetgazdasági Minisztérium 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

„Ha az Önök – tisztelt Béres-család – sikeréből nemzetgazdasági következtetéseket szeretnénk levonni, akkor azt a tanulságot fogalmazhatjuk meg, hogy ilyen történetekből kellene sok még Magyarországnak. Mi mindent megteszünk azért mármint, ami a kormányt és a pénzügyminiszter urat illeti, mindent megteszünk azért, hogy minél több magyar családi vállalkozás bejárhassa ugyanazt az utat, amely már Önök mögött van. Az olyan erős magyar vállalatok, mint a Béres-csoport, amelyek már külföldön is jelen vannak, őket abban kell segítenünk, hogy megfelelően ki tudják magukat nőni és el tudják foglalni a nemzetközi piacon azt a pozíciót, amit meg szerezhetnek” – fogalmazott Orbán Viktor, miniszterelnök.

A Béres Gyógyszergyár kínálatában jelenleg 105-féle termék szerepel. Termékeik piacvezetők A többi közt az immunrendszert erősítő szerek és az ízületi készítmények terén is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!