2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok

Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok - szögezte le a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli nyilatkozatában. Orbán Viktor elmondta: az elmúlt hónapokban a kereskedelemben antiinflációs verseny alakult ki, ami jó jel. Ugyanakkor az inflációt le kell törni, és az inflációs spekulációt a kormány minden eszközével próbálja megakadályozni.

  • Orbán Viktor: Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok

"Az első fecskék megjelentek, és most már kereskedők és élelmiszerláncok is versenyeznek egymással abban, hogy ki mely termékekre nézve tud olcsóbb árat ajánlani" - fogalmazott Orbán Viktor a közrádióban, hozzátéve: egyfajta antiinflációs verseny alakult ki a kereskedelemben. A miniszterelnök kifejtette: az infláció csökkenésében az árstopok is jelentős szerepet játszanak, ugyanakkor ellátási zavarokat is okozhatnak. Ezért az a jó, ha az ársapkák száma minél kisebb, majd eltűnnek a rendszerből.

"Amíg az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni, de az emberek nem tudják kifizetni az árakat, és létfenntartásnál, mint például rezsi, mint például élelmiszerek, ennek van jelentősége. A rezsivédelmi rendszert meg tudtuk védeni, az átlagfogyasztásig továbbra is védett áron tudnak az emberek energiához jutni. Az élelmiszerek tekintetében, ahogy jön lefele az infláció, úgy fogjuk majd kivezetni a most még létező ársapkákat" – magyarázta a kormányfő.

A miniszterelnök leszögezte: ha az infláció egy bizonyos szint alá süllyed, akkor a megfelelő ütemben meg kell hozni az ársapkák kivezetéséről szóló döntést. Hogy ezt pontosan mikor, hogyan, hány lépésben kell megtenni, azon a gazdaságfejlesztési minisztérium dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!