2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Gazdaság

Orbán Viktor: Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok

Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok - szögezte le a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli nyilatkozatában. Orbán Viktor elmondta: az elmúlt hónapokban a kereskedelemben antiinflációs verseny alakult ki, ami jó jel. Ugyanakkor az inflációt le kell törni, és az inflációs spekulációt a kormány minden eszközével próbálja megakadályozni.

  • Orbán Viktor: Amíg az infláció nagyon magas, maradnak az árstopok

"Az első fecskék megjelentek, és most már kereskedők és élelmiszerláncok is versenyeznek egymással abban, hogy ki mely termékekre nézve tud olcsóbb árat ajánlani" - fogalmazott Orbán Viktor a közrádióban, hozzátéve: egyfajta antiinflációs verseny alakult ki a kereskedelemben. A miniszterelnök kifejtette: az infláció csökkenésében az árstopok is jelentős szerepet játszanak, ugyanakkor ellátási zavarokat is okozhatnak. Ezért az a jó, ha az ársapkák száma minél kisebb, majd eltűnnek a rendszerből.

"Amíg az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni, de az emberek nem tudják kifizetni az árakat, és létfenntartásnál, mint például rezsi, mint például élelmiszerek, ennek van jelentősége. A rezsivédelmi rendszert meg tudtuk védeni, az átlagfogyasztásig továbbra is védett áron tudnak az emberek energiához jutni. Az élelmiszerek tekintetében, ahogy jön lefele az infláció, úgy fogjuk majd kivezetni a most még létező ársapkákat" – magyarázta a kormányfő.

A miniszterelnök leszögezte: ha az infláció egy bizonyos szint alá süllyed, akkor a megfelelő ütemben meg kell hozni az ársapkák kivezetéséről szóló döntést. Hogy ezt pontosan mikor, hogyan, hány lépésben kell megtenni, azon a gazdaságfejlesztési minisztérium dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!