2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:20

Gazdaság

Önkormányzati adósságok: Kósa tárgyalásokat sürget

Tárgyalásokat sürget az önkormányzatok és a Nemzetgazdasági Minisztérium között az önkormányzati adósságállomány mielőbbi rendezéséről Kósa Lajos.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerint 2014-ig meg kell szüntetni az ötezer lakos feletti települések tartozásait, különben az uniós fejlesztési programok is veszélybe kerülnek, ha a települések nem tudják finanszírozni a szükséges önrészt.

A politikus hozzátette, amennyiben a bankok az érintett önkormányzatok tartozásának 7  százalékát átvállalták volna, akkor már az egész adósságállomány átkerült volna az államhoz.

A kormány a 2013-as költségvetési törvény módosításával tette lehetővé, hogy a pénzintézetek szeptemberig részt vállalhassanak az adósságkonszolidációban, a bankok azonban ezt nem tették meg.

A kabinet korábban a kisebb települések és a megyei önkormányzatok adósságát már átvállalta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!