2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Október elsején veheti át az MNB a pénzügyi felügyeletet

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) Magyar Nemzeti Bankba (MNB) való integrálásáról dönt hétfőn a parlament. Október elsejétől veheti át a jegybank a pénzügyi felügyelet feladatait is.

A törvénytervezet szerint a nemzeti bank egy harmadik alelnököt kaphat, akinek személyére a miniszterelnök tesz javaslatot, és a köztársasági elnök nevezi majd ki. A felügyeleti dolgozók többségét várhatóan tovább foglalkoztatja a jegybank. A PSZÁF és az MNB integrálásának célja, hogy a pénzügyi intézmények a jövőben szorosabb felügyeletet kapjanak. Az MNB elnöke a javaslat szerint például ugyanúgy rendeleteket hozhat majd, mint a PSZÁF elnöke tette, joga lesz ahhoz is, hogy ágazati szinten és átmeneti időre valamely tevékenység végzését korlátozza vagy megtiltsa, hogyha az a pénzügyi közvetítőrendszer működése szempontjából kockázatos. Akkor is betilthat majd egy terméket, ha feltételezhető, hogy számos ügyfél, hitelező érdeke sérül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!