2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

OKISZ: Hatalmas segítség a 10 milliós kölcsön

Hír TV

2021. február 8., hétfő 17:12

A fiatal vállalkozókat segíti legjobban a 10 milliós kamatmentes hitel - mondta el híradónknak a Magyar Iparszövetség elnöke.

Vadász György hangsúlyozta: kizárólag pozitív visszajelzések érkeznek hozzá az intézkedés kapcsán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint sikeres volt a gazdaságvédelmi akcióterv, mostantól pedig az újraindításé a főszerep.

Kattognak a varrógépek egy pécsi bőr-díszműveket gyártó üzemben. Húsz munkavállaló dolgozik itt, a járvány azonban erre az ágazatra is rányomta a bélyegét. A cég tulajdonosa híradónknak elmondta: a koronavírus következtében a piacuk 25 százalékát elveszítették, ezért hatalmas segítség az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett 10 millió forintos kamatmentes hitel.

A Magyar Iparszövetség elnöke szerint is komoly lehetőség a kis és középvállalkozások számára a gyors kölcsön. Vadász György híradónknak elmondta: leginkább a fiatal vállalkozókat segíti az intézkedés, ebben a szektorban ugyanis a cégek jellemzően nem, vagy csak korlátozott mennyiségben rendelkeznek tartalékkal.

Eredményesen zárult a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása, a gazdaság-újraindítási akcióterv pedig számos új lehetőséget és támogatást jelent majd a magyar vállalkozásoknak. Erről már az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszélt. György László hangsúlyozta: a válság kezdete óta a kormányzati intézkedések több mint másfél millió munkavállalónak segítettek.

György László hozzátette: félő volt, hogy a járvány okozta válság tömeges munkanélküliséghez és cégbedőlésekhez vezet, a gazdaságvédelmi akciótervnek köszönhetően azonban ez nem így lett.

Hír TV