2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Gazdaság

OKISZ: Hatalmas segítség a 10 milliós kölcsön

A fiatal vállalkozókat segíti legjobban a 10 milliós kamatmentes hitel - mondta el híradónknak a Magyar Iparszövetség elnöke.

  • OKISZ: Hatalmas segítség a 10 milliós kölcsön

Vadász György hangsúlyozta: kizárólag pozitív visszajelzések érkeznek hozzá az intézkedés kapcsán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint sikeres volt a gazdaságvédelmi akcióterv, mostantól pedig az újraindításé a főszerep.

Kattognak a varrógépek egy pécsi bőr-díszműveket gyártó üzemben. Húsz munkavállaló dolgozik itt, a járvány azonban erre az ágazatra is rányomta a bélyegét. A cég tulajdonosa híradónknak elmondta: a koronavírus következtében a piacuk 25 százalékát elveszítették, ezért hatalmas segítség az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett 10 millió forintos kamatmentes hitel.

A Magyar Iparszövetség elnöke szerint is komoly lehetőség a kis és középvállalkozások számára a gyors kölcsön. Vadász György híradónknak elmondta: leginkább a fiatal vállalkozókat segíti az intézkedés, ebben a szektorban ugyanis a cégek jellemzően nem, vagy csak korlátozott mennyiségben rendelkeznek tartalékkal.

Eredményesen zárult a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása, a gazdaság-újraindítási akcióterv pedig számos új lehetőséget és támogatást jelent majd a magyar vállalkozásoknak. Erről már az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszélt. György László hangsúlyozta: a válság kezdete óta a kormányzati intézkedések több mint másfél millió munkavállalónak segítettek.

György László hozzátette: félő volt, hogy a járvány okozta válság tömeges munkanélküliséghez és cégbedőlésekhez vezet, a gazdaságvédelmi akciótervnek köszönhetően azonban ez nem így lett.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!