2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.

  • Németországgal kivételez az Európai Unió

Az olasz bioüzemanyagot főként növényi biomasszából állítják elő, ami már most elérhető a piacon. Előállítása olcsóbb, mint német szintetikus társáé, amely jelenleg 20 euróba, vagyis majdnem 8000 forintba kerülne literenként - mármint ha lenne. Egyelőre ugyanis még csak tervben van. Minderről kedden Brüsszelben is tárgyaltak, ahol Olaszország mellett Bulgária és Lengyelország is tartózkodott az energiaügyi miniszterek szavazásán.

A Matteo Salvini vezette Liga képviselője szerint Rómának most nagy szüksége van a szövetségeseire, köztük Magyarországra, akik a 2026-ig tartó egyeztetések során kiállnak majd az olasz érdek mellett.

Az Európai Unió 2035-ig jelentős mértékben csökkentené a benzin és gázolaj használatát. Ugyan a belső égésű motorral hajtott járművek maradhatnak még a piacon, de az üzemanyagok tekintetében Brüsszel mielőbbi átállást sürget a környezetbarát technológiák irányába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!