2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Gazdaság

Németh Szilárd: A Főtáv hajlandó sztornózni a csepeli „horrorszámlákat”

A Főtáv hajlandó sztornózni a csepeli "horrorszámlákat" - mondta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán újságíróknak, miután egyeztetett a Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet képviselőivel.

  • Németh Szilárd: A Főtáv hajlandó sztornózni a csepeli „horrorszámlákat”

 

  A lakásszövetkezet által kezelt csepeli társasházak lakói több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. A szolgáltató tudatta, hogy a számlák azon az adaton alapultak, amelyet a közös képviselő rögzített. A Főtáv közölte: rendszere automatikusan figyelmeztette a közös képviselőt, hogy az adat jelentősen eltér a korábbiaktól, ő mégis feltöltötte azt.

    Németh Szilárd az eset nyilvánosságra kerülésekor vizsgálatot szorgalmazott és bocsánatkérésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert.

    Sajtótájékoztatóján közölte: tárgyalt a lakásszövetkezet képviselőivel, akik arról tájékoztatták, megállapodásra jutottak a Főtávval, amely hajlandó sztornózni a számlákat, és új, a tényleges fogyasztást tükröző számlákat állít ki.

    "Komoly nyomásgyakorlásra volt szükség", hogy a Főtáv így döntsön - mondta, hiányolva, hogy a cég nem kért bocsánatot a lakóktól.

    A politikus bírálta a fővárosi közműholding vezetőjét, "a Mártha Imre nevű Gyurcsány-fiókát", aki szerinte "általában a Csendes-óceánról vagy az Atlanti-óceánról szokta irányítani a céget, legalábbis a bejegyzései szerint".

     Amíg ők "élik az urizálós életet", addig Csepelen több mint százezer forintos "horrorszámlákat" számláznak ki embereknek - mondta.

    Karácsonyék nem hajlandók végrehajtani a rezsicsökkentést, nem tartják be a jogszabályokat, amelyek a lakók fogyasztóvédelmi szempontból védik - közölte a kormánybiztos.

    Az, hogy valaki tízszeres fogyasztásról kap számlát, olyan, mintha a boltban venne egy tábla csokit, de "hozzádobnak egy 15 kilós bélszínről egy számlát". A Főtáv a lakásszövetkezettel van kapcsolatban, nem pedig az emberekkel, és "akit nem találnak otthon, annak a fogyasztását nullára veszik, és ráterhelik a többire". "Maffiamódszerekkel működik az egész, a lényeg, hogy a lóvét ők megkapják, vagy behajtsák valakitől" - mondta Németh Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!