2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Nem mindennapi látvány fogadja a húsvétozókat

Az elmúlt évekhez képest kevesebben utaznak a Balatonhoz húsvétkor. A szokatlanul télies időjárás miatt sokan inkább a hegyekben, illetve gyógyfürdős szállodákban töltik az ünnepet. A szállodai foglalások alapján a legkeresettebbnek számító 4 csillagos balatoni szállodák azonban most is szinte telt házzal üzemelnek majd. A vendégek többsége három napra érkezik a tóhoz.

Havas Balaton-part fogadja idén a turistákat húsvétkor. Az elmúlt évektől eltérően nincs minden szállodában telt ház, főként a kisebb hotelekből maradnak el a vendégek. A hideg idő ugyanis sokakat elriasztott attól, hogy a tónál töltsék az ünnepet, akárcsak a március 15-ei hosszú hétvégén. „Akkor körülbelül kétszáz vendéget vártunk, mindenki lemondta, egy család érkezett meg. Azt hittem, hogy húsvétkor majd jobb idő lesz, helyette mondhatom karácsonyi hangulat várja a húsvétra készülőket. Körülbelül 20 centi hó van a Balaton-parton és az udvarunkban is” – mondta Pártényiné Guzslován Tünde szállodaigazgató.

A négycsillagos wellness-szállodák kevésbé érzik meg a télies időjárás miatt elmaradó vendégáradatot. Többségében a magyar családokra számítanak, akiket különleges húsvéti menüvel várnak az éttermek.

A balatoni szállodákba érkező vendégek többsége három napra foglalt szállást, sok családos azonban tovább marad a tavaszi szünet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!