2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

„Nem is tudjuk ma még, hogy milyen nagy nap volt ez Magyarország számára is”

Harmadik nap Pekingben. Összekötjük Európát Ázsiával címmel töltött fel videót a Kínában tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára.

  • „Nem is tudjuk ma még, hogy milyen nagy nap volt ez Magyarország számára is”

A kormányfő közlése szerint az Egy övezet, egy út kezdeményezés zárt körben zajló vezetői fóruma egy háromnapos folyamatos odafigyelést igénylő nemzetközi tanácskozás volt a kínai fővárosban.

Olyasmi jött létre, ami korábban nem létezett

– jelentette ki Orbán Viktor a Facebook közösségi oldalra feltöltött videóüzenetben. A politikus elmondta, az eurázsiai gazdasági térségről már sokan beszéltek, de még senki sem csinálta meg.

A kormányfő szerint eddig szinte lehetetlennek tűnt összekötni Európát Ázsiával, de most van politikai szándék, pénz és akarat.

A politikai vezetők megegyeztek, hogy légi úton, vasúton és közúton is össze lesz kötve Európa Ázsiával.

Orbán Viktor kiemelte, hatalmas kereskedelmi növekedés, újabb munkahelyek és nagy gazdasági lehetőségek nyílnak meg a magyarok előtt.

Hozzátette, a megállapodás megoldja a migráció kérdését is, hiszen azok az országok is fejlődni fognak, amelyek ma alulfejlettek és ahonnan inkább bejönnek az emberek, sem mint, hogy bíznának az otthoni sikeres életükben.

Nem is tudjuk ma még, hogy milyen nagy nap volt ez Magyarország számára is

– zárta üzenetét a miniszterelnök.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!