2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Gazdaság

Navracsics Tibor: Ez egy fontos, európai jellegű probléma

A migráció mellett a klímaváltozás lehet az egyik olyan fontos kérdés, amivel az új Európai Parlamentnek foglalkoznia kell majd – véli Navracsics Tibor uniós oktatási biztos.

  • Navracsics Tibor: Ez egy fontos, európai jellegű probléma

Milyen évet zárt az Európai Unió és az Európai Bizottság? – erről beszélt a Hír TV idei utolsó Európai híradójában Navracsics Tibor. Az uniós oktatási biztos már előre is tekintett, és egyetért azokkal, akik szerint a májusban megalakuló Európai Parlament fő feladata a migrációs folyamatok rendezése lesz, de véleménye szerint azért más fontos kérdések is megoldásra várnak. 

„A nyugat-európai fiatalok számára a klímaváltozás meglehetősen fontos, elsősorban európai jellegű problémaként jelenik meg. Ők már tudatában vannak annak, hogy a környezetvédelmi problémák nagy része nem kezelhető nemzeti szinten. Úgy gondolják, hogy az Európai Parlamentnek kell foglalkoznia ezzel a kérdéssel” – mondta Navracsics, aki  azzal számol, hogy az elkövetkezendő 5-10 évben egyre több szakpolitikai téma jelenik meg az Európai Parlamentben.

Az uniós oktatási biztos jó hírről számolt be az Erasmusszal kapcsolatban, hiszen – ha az Európai Parlament és a tagállamok is hozzájárulnak – 2021-től az oktatási program költségeit több mint duplájára, 14 milliárd euróról 30 milliárd euróra emelik. Navracsics szerint fontos, hogy nagyobb legyen az egy főre eső támogatás az Erasmusban, hiszen a kevésbé jómódú országokban jelenleg csak összcsaládi segítséggel oldható meg, hogy az egyetemi hallgatók egy szemesztert külföldön töltsenek.

„Igazán nehéz az a pillanat, amikor egy fiatal először szánja rá magát arra, hogy elhagyja az otthonát, elmegy egy másik országba, ahol nincsenek ismerősök, barátok, nem az anyanyelvén kell helytállnia” – mondta Navracsics, aki szerint a rengeteg új benyomásnak is köszönhető, hogy az Erasmusban résztvevő diákok sokkal tapasztaltabban térnek haza.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

Annak ellenére, hogy most van a napraforgó és a kukorica optimális vetési ideje, mégis szinte üres a muzslyai határ. A gazdák a jövő hétre bejelentett esőre várnak, nehogy a nagy szárazság miatt kárba vesszen az elszórt vetőmag.
Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!