2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

MNB: A jegybank méréssel is támogatja a versenyképességi fordulat elérését

MTI

2019. június 25., kedd 15:55

A Magyar Nemzeti Bank megerősíti versenyképességet elemző és mérő rendszerét, hogy ezzel is támogassa a gazdaság versenyképességi fordulatát - közölte honlapján a jegybank kedden.

A kamatdöntést követően közleményben is megjegyezték, hogy a hosszú távú, fenntartható növekedés szempontjából egyre nagyobb hangsúlyt kap a versenyképesség strukturális intézkedésekkel történő javítása.

A versenyképesség változását két oldalról is vizsgálja a jegybank: egyrészt a strukturális intézkedések folyamatos monitorozásán, másrészt a versenyképességet meghatározó tényezők objektív mérésén keresztül.

Az MNB versenyképességi visszamérő rendszere évente két kiadványban fogja értékelni a versenyképességi fordulat haladását. A Versenyképességi tükör azt követi nyomon, hogy az MNB által megfogalmazott 330 versenyképességi javaslat milyen mértékben és ütemben valósul meg. A Versenyképességi jelentés célja pedig annak mérése, hogy a versenyképesség legfontosabb mutatóiban hol helyezkedik el Magyarország regionális versenytársaihoz és az Európai Unió átlagához képest - írták.

 

MTI

x
Rendkívüli hír