2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Megszorító intézkedéseket sürget Bokros Lajos

Saját receptjét ajánlja Bokros Lajos a kormánynak. Az 1995-ös megszorító csomagjáról elhíresült volt szocialista pénzügyminiszter felelőtlennek és elhibázottnak nevezte a kormány gazdaságpolitikáját. Szerinte nincs más választás, mint megszorító intézkedéseket tenni.

  • Megszorító intézkedéseket sürget Bokros Lajos

A kormány gazdaságpolitikáját bírálta Bokros Lajos az ATV-ben. A volt pénzügyminiszter megszorító intézkedéseket sürgetett.

Bokros Lajos azt hangoztatta, hogy a kormány felelőtlen döntéseket hozott. Szerinte nagy a baj, mert nem szabadna, hogy ekkora infláció legyen.

A volt pénzügyminiszter az 1995-ös Bokros-csomag néven elhíresült intézkedéssorozatával írta be magát a történelembe a szocialista Horn Gyula minisztereként. A 25 pontból álló gazdaságpolitikai megszorítás-csomag többek között 9 százalékkal leértékelte a forintot, megszüntette a felsőoktatás és a fogászati ellátás ingyenességét, csökkentette a gyógyszerek állami támogatását, szűkítette a családtámogatásra jogosultak körét, valamint felemelte a nyugdíjkorhatárt.

Több évtized elteltével sincs a liberális oldalnak épkézláb javaslata arra, hogy a gazdasági problémákon enyhítsen - hangsúlyozta híradónknak Lentner Csaba közgazdász.

Hozzátette: Bokros Lajos téved, amikor a kormány elhibázott gazdaságpolitikájával magyarázza az inflációt, azt ugyanis Brüsszel elhibázott szankciós politikája, az elszabaduló energiaárak és a forint elleni spekulatív támadások okozzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!