2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Még több bajba jutott családon segítene az állam

Enyhítene az eszközkezelő program bekerülési feltételein a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Már azoknak a hiteleseknek is megvennék az ingatlanját, akik tavaly legalább fél évig nem fizették törlesztőrészletüket. Az állam további 13 ezer devizahitelestől vásárolná meg lakását, a családok bérlőként lakhatnak tovább otthonukban.

Múlt év decemberéig 600 fizetésképtelenné vált adós házát vagy lakását vette meg az állam. Idén a tervek szerint további 13 ezer ingatlant vesz át az eszközkezelő, de a kormány bővítené a jogosultak körét.

Eddig azok ajánlhatták fel megvételre ingatlanjukat, akiknek 2012. január 1-jéig legalább féléves elmaradásuk volt a törlesztőrészletekkel, a jövőben azonban azok is az eszközkezelőhöz fordulhatnának, akik tavaly év közben halmoztak fel 180 napos tartozást.

Változnának a szociális feltételek is: a segítség közös háztartásban élő szülő vagy gyermek után is igényelhető lenne, ha valamelyikük ápolási díjat kap, illetve fogyatékkal élő. Emellett a megváltozott munkaképesség is jogosulttá tesz a programban való részvételre, valamint azokat is bevennék, akiknek a gyermekük időközben elköltözött otthonról. A megvásárolható ingatlan értékének határát a tervek szerint 5 millió forinttal emelné meg a szaktárca.

Egyszerűsítenék az eljárást

A devizahitelesek egyik érdekképviselete egyszerűbb ügyintézést sürget. „Voltak olyan jelentkezők, akik az eszközkezelő irányába gondolkodtak, de bonyolultnak tűnik az adósok részéről, hogy hol és mikor kell jelentkezni, illetve milyen feltételeknek kell megfelelni” – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

A Magyar Bankszövetség számítása szerint 25 ezer olyan család van, amely legalább fél éve nem törleszti a felvett hitelt. Tavaly négy százalékkal nőtt a törlesztőrészlettel elmaradó devizahitelesek száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!