2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Már több banknál is elérhető az új 5,9 százalékos személyi hitel

Több banknál is elérhető az új kormány-rendelet szerinti, 5,9 százalékos THM-el ellátott személyi kölcsön. Az OTP-nél legfeljebb 5 millió forintot igényelhetünk 24-60 hónapos futamidővel. A minimális hitel-összeg pedig 300 ezer forint. A K&H-nál 10 millió forint is felvehető, ebből csak öt millió szabad felhasználású. A Takarékbank esetében az új személyi kölcsön 2 és 8 millió forint között érhető el.

  • Már több banknál is elérhető az új 5,9 százalékos személyi hitel

A koronavírus járvány miatt meghozott kormányintézkedések egyike, hogy a március 19. után igényelt személyi kölcsönök teljes hiteldíj mutatója nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékot. Jelenleg ez 5,9 százalék. Az OTP, a K&H, és a Takarékbank máris kijött a jogszabálynak megfelelő hitelkonstrukcióval.

"Nagyon sokan élnek ezzel a személyi kölcsönnel , és egyébként a rendelet megfogalmazása alapján erre a mértékre kell beállítani az áruhiteleket, folyószámlahiteleket, illetve a hitelkártyákat is. amire ez nem vonatkozik az úgynevezett fedezethitelek, ahol jelzáloggal lakáshitelről beszélünk, vagy szabad felhasználású jelzáloghitelről."

- mondta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Az OTP Banknál legfeljebb 5 millió forintot lehet igényelni 24 – 60 hónapos futamidővel. A K&H-nál az új kölcsön 300 ezer és 5 millió forint között lehet szabad felhasználással, 10 millió forintig pedig ingatlanvásárlásra és felújításra is fordítható az összeg. A Takarékbanknál 200 ezer és 8 millió forint között igényelhető az új kormányrendelet szerinti kölcsön. A futamidő itt 3 és 7 év közötti.

Veres Patrik, a Bank360.hu pénzügyi szakértője szerint a legnagyobb kérdés az ügyfelek számára, hogy a bankoknak mekkora ügyfélkockázat fér bele ilyen alacsony kamatszint mellett, lefordítva ami azt jelenti , hogy vajon mekkora jövedelemmel tudjuk felvenni ezt a hitelt.

Az új kormányrendelet szerinti személyi kölcsön azért kedvező, mert 5,9 százalékos THM mellett 5 éves futamidőre felvett 2 millió forintnál a törlesztőrészlet körülbelül 38 000 forint havonta. A teljes visszafizetendő összeg pedig 2 300 000 forint.

A Bank360.hu szakportál szerint napokon belül várható Magyarország többi pénzintézetének is a részvétele az új típusú személyi kölcsön forgalmazásában.

MNB: A monetáris tanács kész további likviditásbővítő intézkedéseket hozni

Tizenötezer forintra nő a PIN-kód nélkül engedélyezett, érintéses fizetések határa

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!