2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Már érződik az autópiacon a koronavírus-hatás a német szakmai szervezet szerint

Már éreztetik hatásukat az autóipari ágazat forgalmi adatain a koronavírus-fertőzés megfékezésére hozott intézkedések a német autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a VDA csütörtöki közleménye szerint.

  • Már érződik az autópiacon a koronavírus-hatás a német szakmai szervezet szerint

Hildegard Müller, a VDA (Verband der Automobilindustrie e.V.) elnöke az elemzésben rámutat, hogy Európában 7 százalékkal csökkent januárban éves bázison az újonnan forgalomba helyezett autók száma, az Egyesült Államokban pedig az előző évi szinten stagnált. A kínai piacon viszont 20 százalékos volt a visszaesés januárban, ami azonban részben a holdújévi ünnepi szünnapok miatt következett be.

Kínában az elmúlt két évben is csökkent a forgalomba helyezett autók száma, tavaly például tíz százalékkal. A koronavírus hatása nélkül az idei évre a VDA két százalékos csökkenésre számított a kínai piacon. A csütörtöki jelentésben foglaltak alapján azonban a vírusjárvány miatt a visszaesés az idén hét százalékos lehet Kínában. Európában, az Egyesült Államokban és a világpiacon összességében is a forgalomba helyezett új autók számának három százalékos csökkenését várja az idén a VDA.

"Ha a piaci forgalom csökken, akkor a verseny intenzitása növekszik. Erre kell berendezkednünk"

- mondta Hildegard Müller.

"Pozitív jelekről számolhatunk be viszont az alternatív hajtású autók németországi értékesítésének alakulásában"

- jelentette ki a VDA elnöke.

Elmondta: az idén januárban az elektromos hajtású (akkumulátoros és hibrid) autók forgalomba helyezése közel 140 százalékkal 16 ezerre emelkedett Németországban, részarányuk pedig az összes forgalomba helyezett jármű között 6,6 százalékra emelkedett. A német autógyárak márkái pedig 63 százalékos részarányra tettek szert a forgalomba helyezett elektromos hajtású járművek között a 2019 januári 51 százalék után.

A német autógyárak tavaly több mint 400 ezer elektromos hajtású autót gyártottak világszerte, és ennek közel felét, 194 ezret Németországban. Kína és az Egyesült Államok után így Németország a harmadik legnagobb elektromosautó-gyártó a világon. A Németországban gyártott elektromos autók háromnegyede exportra kerül.

https://www.vda.de/de/presse/Pressemeldungen/200227-Hildegard-M-ller--Deutschland-startet-bei-Elektroautos-durch.html

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!