2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 11:00

Gazdaság

Magyarország 2030-ra a villamosenergia tekintetében önellátó kíván lenni

Tóth Máté energiajogász szerint a kormányfő világossá tette: hazánk nem egyirányú szerződéseket keres, hanem saját érdekeit képviseli.

  • Magyarország 2030-ra a villamosenergia tekintetében önellátó kíván lenni

"A jelenlegi folyamatok, azok Ázsiának és Kínának kedveznek, legyen szó gazdaságról, technológiai fejlődésről, vagy éppen katonai fejlődésről" - Emelte ki Tusványosi beszédében a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ma is igaz az az állítás, hogy minél erősebb a gazdaságod, annál nagyobb a befolyásod.

"Itt van az ázsiai infrastrukturális bank amelynek a fejlesztési forrásai, többszörösen haladják meg, az összes nyugati ország fejlesztési erőforrásait. Vagyis Ázsia és Kína teljes nagyhatalmi öltözetben áll előttünk, van civilizációs hitvallása, ő a világegyetem központja, és ez belső energiát, büszkeséget, önbecsülést, és ambíciót szabadít fel" - mondta a magyar kormányfő.

Hazánknak is hasonló távlati tervei, és önállósodási tervei vannak a gazdaságban, és a geopolitikában. Mutatott rá Tóth Máté energiajogász: "Magyarországnak körültekintően kell, szövetségeket és kapcsolatokat keresnie, és Magyarország pontosan ezt teszi."

Tóth Máté hozzátette: a kormányfő világossá tette beszédében, hogy hazánknak fontos, hogy egy valódi jövőképet alakítson ki magának. Az energiajogász szerint látszik, hogy 2030-ra Magyarország a villamosenergia tekintetében önellőtó kíván lenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!