2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Magyar Levente: A gazdaságban egyre inkább a Magyarországon fejlesztett termékekre helyeződik a hangsúly

A gazdaságban a hozzáadott értékre, az országban fejlesztett termékekre helyeződik egyre inkább a hangsúly, ezt a tendenciát erősíti a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat döntése arról, hogy Budaörsre hozza az Európai Farmakovigilancia Központját (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ) - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, Budaörsön.

  • Magyar Levente: A gazdaságban egyre inkább a Magyarországon fejlesztett termékekre helyeződik a hangsúly

Hozzátette, 25, nagyon magas hozzáadott értéket előállító új munkahely jön létre azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást. A cég döntésére utalva azt hangsúlyozta, hogy a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik.

A vállalt csaknem 35 éve van jelen Magyarországon és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat - fűzte hozzá Magyar Levente.

Peter Burkhart, Svájc magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy Svájc számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű iparág, az állandóan innováló és beruházó gyógyszeripari vállalatoknak köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. Hozzátette, hogy a beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé tartozzon. A gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira is - fűzte hozzá.

Irma Veberic, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt. Hozzátette, hogy vállalatuk 1984-ben nyitotta meg magyar irodáját, és ma már több mint 1000 alkalmazottal dolgozik a gyógyszeripari, a diagnosztikai és diabétesz üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban. Az új Farmakovigilancia Központ nagy szakértelmet igénylő feladatok ellátására hivatott, amely lényegesen hozzájárul a betegek biztonságához és jóllétéhez Európa-szerte - tette hozzá Irma Veberic. A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését, feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező Roche gyógyszerekkel kapcsolatos mellékhatás-jelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!