2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Ma jár le a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

  • Ma jár le a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

A Kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus járvány okozta helyzet miatt ebben az egyetemi tanévben június 15-ig meghosszabbításra kerül a szabadfelhasználású Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje. Szintén a mai napig van lehetősége a hallgatóknak arra, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényeljék a Diákhitel 1-et – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát dr. Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.  A kormány döntése alapján, a járvány miatt nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még a mai napon leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában.

Azon hallgatók, akik a mai napon leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget. Aki kifut a mai határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et. A Diákhitel1 termék kamata, továbbra is történelmi mélyponton, 1,99%-on áll – emlékeztetett dr. Magyra Péter. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, idén több mint 50%-kal több hallgató igényelt Diákhitel 1-et. Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel tartozás 50, illetve 100%-át a második és a harmadik gyermek megszületése után. 

Dr. Magyar Péter elmondta továbbá, hogy a koronavírusjárvány okozta gazdasági lassulásra és romló munkaerőpiaci helyzetre reagálva, a nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatókat segítendő, a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ május 1-től elérhetővé tette a teljesen kamatmentes, szabadfelhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt, amely rendkívüli népszerűségnek örvend. A mai napig már több, mint 13 ezren igényelték az új terméket. A 2020. december 31-ig - folyamatosan - igényelhető Diákhitel Plusz várhatóan jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön megakadályozni az anyagi okokból történő felsőoktatási lemorzsolódás növekedését.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (Neptun) is elindítható, regisztrált ügyfélkapus bejelentkezéssel akár otthonról is, elektronikusan aláírható a szerződés. részletek: www.diakhitel.hu

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!