2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Ma élesedtek az Európai Unió legújabb szankciói, a gázolaj ellátásban akadhatnak nehézségek

Ma lépnek életbe az Európai Unió orosz energiahordozókra kivetett legújabb szankciói. Brüsszel nyomására ezzel a kontinensen rövid időn belül gázolaj készlethiány állhat elő, aminek a pótlása továbbra sem megoldott.

  • Ma élesedtek az Európai Unió legújabb szankciói, a gázolaj ellátásban akadhatnak nehézségek

Az európai baloldal által erőltetett elhibázott szankciók új szintre léptek vasárnap: az orosz olaj elhagyása ugyanis olyan dízelhiányt jelenthet Nyugat-Európa számára, amire a kontinens nincs felkészülve. Magyarország az elmúlt hónapokban többször jelezte: katasztrofális kimenetele lesz a brüsszeli szankcióknak.

Magyarország miniszterelnöke ugyanakkor hazánknak azt ki tudta harcolni, hogy mentességet kapjunk a húsba vágó szankciók alól. Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője szerint ugyanakkor további lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot ne érje kár az elhibázott uniós politika miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!