2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Leállíthatják a Dunaferrt

A dunaújvárosi vasműgyár leállásáról beszélnek, miután szerdán megjelent egy kormányrendelet az üzem energiaellátásáról. A külföldi tulajdonban lévő vállalat vezetői egyelőre nem egyeztetnek a szakszervezetekkel. Eközben egyes munkavállalóknak már felmondtak.

  • Leállíthatják a Dunaferrt

Egy, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott belső tájékoztatás szerint a gyár felkészítése a leállásra megkezdődött.

A dokumentumot szerdán, tehát még a Magyar Közlöny megjelenése előtt kapták kézhez a Dunaferrben dolgozók.

Ebben a vezetőség azt írta: előfordulhat, hogy nem lesz áram, amely érinti a világítási az erőátviteli hálózatot és a fűtést is. A dolgozókat arra kérték, hogy vigyék haza személyes tárgyaikat és ürítsék ki a hűtöket. A levélben azonban azt is írták, hogy a helyzet bármikor megváltozhat.

Híradónknak sikerült utolérnie egy munkavállalót, akinek a napokban mondtak fel létszámleépítésre hivatkozva.

Kérdéseinkre válaszolt, azonban a bizonytalan helyzet miatt azt kérte, hogy nevét, arcát ne mutassuk, hangját pedig változtassuk el.

Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár a Napi aktuális című műsorunkban a vasmű működésével kapcsolatban azt mondta: a kormány több alkalommal dobott már mentőövet a vállalatnak és próbálta a munkahelyek megtartását segíteni. Hozzátette: annak érdekében, hogy megoldódjon az ügy, felállítanak egy védelmi tanácsot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Nem sikerült megegyezni Pécsett a buszvezetők idei béremeléséről ezert a januári után holnap és holnapután ismét kétnapos munkabeszüntetés lesz a városban. További részletek tudósítónktól, Szilágyi Jenőtől. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!