2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Közelíti a 230 ezer forintot a bruttó átlagbér

Több mint 2 százalékkal nőttek átlagkeresetek júliusban az előző évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a bruttó átlagbér így már csaknem 230 ezer forint volt.

A nettó keresetek is nőttek, ami a júliusi infláció mellett 1,9 százalékos reálbér-emelkedést jelent. A költségvetési szektorban ugyanakkor csaknem 1 százalékkal csökkentek a bruttó bérek egy év alatt.

– A pozitív tendencia mögött nagy részben az áll, hogy a kormány rezsicsökkentési programja már érezhető a kiskereskedelmi fogyasztásban, és a háztartásoknak egyre nagyobb az elkölthető rendelkezésre álló jövedelme – mondta a Hír TV-nek a BudaCash Brókerház Zrt. elemzője.

A nemzetgazdasági tárca közleményben úgy reagált: az év eleje óta tartó reálbér-emelkedéshez a rezsicsökkentés és a bérek adóterheinek mérséklése mellett az inflációt meghaladó mértékű minimálbér-emelés is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!