2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Kedvezményes hitelprogrammal segítik a fuvarozókat

Kedvezményes hitelkonstrukciót kínál a kormány azoknak az árufuvarozóknak, akiknek az e-útdíj megfizetése átmeneti anyagi problémát jelent. Az iparkamaránál – kamiononként – egy-egy hitelkártyát kérhet a fuvarozó, kártyánként pedig egy millió forintot. A kölcsön futamideje egy év lesz. Az állam pedig négyszázalékos kamattámogatást biztosít hozzá.

Több százezer forintos útdíjat is fizethet majd havonta egy-egy árufuvarozó. A díjat kamiononként és kilométerenkénti 21-80 forintos áron kell leróniuk. Ez a kocsik tengelyszámától függ. A fuvarozók egyesülete szerint ezt már képtelenek kigazdálkodni a vállalkozások.

– Nemcsak a fuvarozó vállalkozások, hanem megbízóik is tőkeszegények. Sajnos a válság óta, főleg a külföldi tulajdonú kereskedelmi bankok, nagyon nem kívánták finanszírozni a kkv-szektort – közölte Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesület elnöke.

„Amit az államigazgatással közösen véghez tudtunk vinni, az kisebbfajta csoda” – mondta Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója. A kormány kedvezményes hitelkonstrukciót kínál azoknak az árufuvarozóknak, akiknek az útdíj megfizetése átmeneti anyagi problémát jelent. A kártyát a kamaráknál lehet majd igényelni.

A hitel futamideje kétszer is meghosszabbítható. Hat százalék kamatra adják, amelyből négy százalék állami kamattámogatás. A becslések szerint Magyarországon 43 ezer kamion lehet, amely után felvehetik a fuvarozók ezt a hitelt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!