2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Gazdaság

Jogtalan adatküldés a Gyurcsány–Bajnai-éra idején

Jogosulatlanul adott át a jegybank banki üzleti titkokat a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején a Nemzetközi Valutaalapnak – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatára hivatkozva azt írta, az adatküldésben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is részt vett. A szervezet elnökét Veres János pénzügyminiszter szólította fel az adatszolgáltatásra. A lezárult nyomozás szerint a tisztviselőknek nem volt felhatalmazásuk az adatszolgáltatásra, ezért megszegték hivatali kötelességüket. Az ügyben azután indult nyomozás, hogy kiderült, a jegybank Simor András idején csaknem kilencszáz e-levelet küldött 2008 novembere és 2010 augusztusa között az IMF-nek. A levelek esetenként titkos, banki ügyletekre vonatkozó azonosítható adatokat tartalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!