2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Jobbik: A párt Paks fejlesztése mellett állt ki

2014. február 9., vasárnap 09:02, frissítve: péntek 11:01

A Jobbik nem Magyarország eladósítását szavazta meg az Országgyűlésben, hanem a paksi erőmű további üzemeltetése és fejlesztése mellett állt ki – ezt Kepli Lajos, a párt energiapolitikai szakpolitikusa mondta egy veszprémi fórumon.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: kormányra kerülésük esetén tiszteletben tartanák az oroszokkal aláírt nemzetközi egyezményt, de Paks ügyében a még el nem döntött kérdésekben népszavazáson kérnék ki az emberek véleményét.

„Támogattunk olyan, különböző oldalról érkezett módosító indítványokat, amelyek azt tűzték ki célul, hogy az új blokkok építése előtt népszavazással támassza alá a parlament, illetve a kormány a meghozandó intézkedéseket. Mi ugyanis azt gondoljuk, hogy egy objektív tájékoztatáson alapuló népszavazást követően Magyarország lakossága képes arra, hogy eldöntse, hogy szüksége van-e az atomenergia alkalmazására, az új blokkok megépítésére, vagy pedig azt szeretné, hogy a következő évtizedek során fokozatosan kivonnánk hazánkból az atomenergia felhasználását, mint ahogy ezt több ország tette” – fogalmazott Kepli Lajos.

Forrás: Hír TV