2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Jó hír a túrázóknak

Turistaházakat újít fel az Ipoly Erdő Zrt. az Országos Kék Túra útvonalán, a „Bejárható Magyarország” kormányzati programmal összhangban. A kormány kiemelt feladatának tekinti a turisztikai beruházások növelését, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az elmúlt években csaknem négymilliárd forintot fordított az erdei turizmus fellendítésére.

A megújult zebegényi erdei sátortábort hetven turista, kiránduló veheti mostantól igénybe. Nagyoroszi határában pedig egy turistaház újult meg az Ipoly Erdő Zrt. fejlesztési programjából. Az állami erdőgazdaság tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank 2010 óta csaknem négymilliárd forintos hasonló beruházást valósított meg. „Ebből a négymilliárdból körülbelül 1,8 milliárd forintot fordítottunk szálláshely kialakítására, bővítésére. Ez 28 objektumot jelentett. A többi pedig inkább koncentrálódott az infrastrukturális kiegészítésekre, tehát adott esetben a pihenők olyan infrastrukturális fejlesztésére, ami a biztonságot, az elérhetőséget, a tájékoztatást fokozta. Illetve van egy harmadik csoport, ami a látványbővítést jelentette. Ezekbe a kilátók, emlékhelyek, akár történelmi, akár kulturális emlékhelyek kialakítása tartozik” – fogalmazott Jung László ügyvezető igazgató.

A kormány tavaly év végén döntött arról, hogy kiemelten kezeli a természeti turizmust, és stratégiai megállapodást kötött a természetjárást célzó szervezetekkel. A beruházások ehhez a programhoz is kapcsolódnak. „Ezek mind arra mutatnak, hogy ez az együttműködés a természetjárók szervezetei és a kormányzat között nagyon fontos és nagyon jó. Természetesen nagyon fontos az is, hogy ezek az állami gazdaságok, állami gazdálkodócégek, erdészeti cégek kiemelten fontosnak tartják azt, hogy segítsék ezeket a fejlesztéseket” – mondta Balla Mihály országgyűlési képviselő.

A kormány többek között azt is vállalta, hogy a magyarországi hivatalos turistaútvonalak mentén 50 ezer lépésenként, vagyis 30 kilométerenként olcsó, színvonalas szállásokat hoz létre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!