2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Gazdaság

Jó hír a nyugdíjasoknak! Ekkor érkezik a januári nyugdíj - kiderült, mennyivel lesz több

  • Jó hír a nyugdíjasoknak! Ekkor érkezik a januári nyugdíj - kiderült, mennyivel lesz több

Ma érkezik a januári nyugdíj!

Január 12-én kapják meg a bankszámlájukra az idősek a januári nyugdíjat. 2022-ben számos időseket érintő támogatás fog érkezni a nyugdíjasok számára. A nyugdíjasok ettől az évtől kezdve emelt nyugdíjat kapnak, emellett teljes összegű 13. havi nyugdíjat is kapnak februárban, illetve a szépkorúak továbbra megkapják majd a nyugdíjprémiumot, ha jól teljesít a gazdaság. Ezeket a juttatásokat minden olyan nyugdíjas megkapja, aki nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül.

Több pénzt kapnak idén a nyugdíjasok

A gazdasági fellendülésnek köszönhetően a nyugdíjak a 2022-ben tervezetthez képest 3% helyett 5%-kal emelkedik. A Magyar Államkincstár így januártól már az emelt összeget utalja az időseknek. Az átlagos emelés havi 7670 forint, ami éves szinten 92 ezer forint pluszt jelent. A havi átlagnyugdíj így 160 960 forint.

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Február 11-én kapják kézhez a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat. Az eredeti tervek szerint 2022 februárjában kétheti 13. havi nyugdíjat kaptak volna a szépkorúak, azonban a kormány úgy döntött, hogy februárban már a teljes 13. havi nyugdíjat kifizeti az idősek számára. Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly megígérte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt előbb csökkentett, majd később megszüntetett 13. havi nyugdíjat visszaépíti.

Így a nyugdíjemeléssel, illetve a plusz kétheti nyugdíjjal együtt idén éves szinten összesen több mint 170 ezer forinttal kap többet egy átlagos nyugdíjas, mint tavaly.

Ekkorra várhatják a következő hónapokban az idősek a nyugdíjat

Február: 2022. február 11. (péntek)

Március: 2022. március 11. (péntek)

Április: 2022. április 12. (kedd)

Egyre hidegebb lesz, ma már fagyhat is!

Tiszta és napos idővel indul a reggel, azonban emiatt sokfelé lehűlhet az idő –5, –6 fok alá, de a leghidegebb helyeken, a hegyekben akár –10 fok körüli fagy is lehet. Csapadékra ma nem kell számítani. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Délután –4 és 2 fokot mutathatnak a hőmérők. Holnap marad a csapadékmentes idő, azonban az erős reggeli fagyok után délutántól már enyhülésre számíthatunk.

Változik a közlekedés az I. kerületben

Filmforgatás miatt tilos megállni az I. kerületben január 13-ig az Iskola utca 28–42. szám közötti parkolóhelyeken. A filmforgatás ideje alatt rövid időre a gyalogos és közúti forgalmat is korlátozhatják.

Ma van a magyar musical napja

2012 óta január 12-én ünneplik a magyar musical napját a Bajor Gizi Színészmúzeum kezdeményezésére. Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, Hubay Miklós, Vas István és Ránki György alkotását, az Egy szerelem három éjszakáját, amely Radnóti Miklós sorsát idézi meg. A Petőfi Színház 1960-ban alakult meg a mai Thália Színház épületében azzal a céllal, hogy a zenés színpad klasszikusaiból, nagy sikerű külföldi musicalekből és új magyar zenés játékokból kínáljon repertoárt a pesti Broadway nézőinek. A darab főszereplői Bodrogi Gyula és Margitai Ági voltak.

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!