2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Izer Norbert: érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések adókedvezményét

Érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések után járó adókedvezményt, aki idén indít, illetve folytat ilyen célú megtakarításokat, akár 280 ezer forint adójóváírással is számolhat - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

  • Izer Norbert: érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések adókedvezményét

Az öngondoskodást adókedvezménnyel és az adminisztrációs terhek átvállalásával segíti a kormány, az intézkedések eredményeként az idén több mint 910 ezer magánszemély vett igénybe összességében csaknem 43 milliárd forint összegű adókedvezményt 2019-es befizetései után - mondta el Izer Norbert.

Az adókedvezmény igénybevétele rendkívül egyszerű - hangsúlyozta az államtitkár. Mint mondta: a magyar e-szja rendszerben Európában egyedülálló módon a bevallási tervezet tartalmazza a kedvezmény igénybevételéhez szükséges sorokat és a pénztár számlaszámát. Kizárólag a két vagy több pénztárba befizető magánszemélynek kell dönteni arról, hogy melyik pénztárba utalja az adóhivatal a visszajáró adó összegét - tette hozzá.    

Az adókedvezményt a magánszemélyek, akik még idén kötnek ilyen szerződést, már jövőre igénybe is vehetik - húzta alá Izer Norbert.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy minden befizetés után igénybe vehető az adókedvezmény, ami a befizetések 20 százaléka, de az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári befizetésnél maximum egy évben 150 ezer forint, a nyugdíj-előtakarékossági számlánál legfeljebb 100 ezer (illetőleg 130 ezer), a nyugdíjbiztosítási szerződés esetén pedig 130 ezer forint a felső korlát. Ha valakinek több fajta nyugdíjcélú megtakarítása is van, akkor az adókedvezmény éves korlátja 280 ezer forint - részletezte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!