2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Irreális béreket várhatnak el egyes diákmunkások

Kulcsfontosságú, hogy a diákok még a szerződés aláírása előtt felmérjék, hogy mit biztosítanak számukra a nyári munka során. - mondta a Meló-Diák iskolaszövetkezet vezetője. Majzik Nándor szerint előfordul, hogy a fiatalok rosszul mérik fel a munkájukért járó reális bért.

  • Irreális béreket várhatnak el egyes diákmunkások

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó egyik dél-balatoni iskolaigazgató arról számolt be, hogy egyes diákok akár több, mint félmilliós fizetést várnának munkáltatójuktól.

A mai diákok már az internet felgyorsult világában élnek, de ennek ellenére is előfordul, hogy rosszul mérik fel a munkájukért járó reális bért. - mondta híradónknak a Meló-Diák iskolaszövetkezet vezetője. Szerinte a Balaton-parti vendéglátásban a havi 150-200 ezer forintos fizetés az elvárható. Majzik Nándor leszögezte: a szállást biztosító munkaadó ritka, azonban ezekben az esetekben sem várható el a fényűzés.

Kiemelte, a diákok részéről kulcsfontosságú, hogy még a szerződés aláírásakor tájékozódjanak az általuk vállalt munkákról. A cégvezető a munkaadókat pedig arra intette, hogy legyenek türelmesek a diákmunkásokkal, hiszen ők sok esetben életükben először dolgoznak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!